Ce vizitam in Bucuresti si pe langa? (Partea a 2-a)

Tot cautand ce sa mai fac in Bucuresti am avut o mare surpriza, in liceu eu fiind mare fan Rebreanu.
Casa lui memoriala, adica apartamentul, cu toate ca nu a locuit acolo, a cumparat-o cu ajutotul lui Minulescu pt. fata lui adoptiva.
Aici au fost mutate obiectele familiei Rebreanu. Are farmec, tablouri valoroase, carti si un muzeograf care va intreaba cat aveti la dispozitie, daca aveti o zi el v-o poate ocupa.
Aflati ce obiceiuri avea, cat de tipicar era, cum se raporta la familie, ca a fost ofiter, ca scria de multe ori aceeasi carte, m-a uns pe suflet.
M-a mai bucurat faptul ca opera lui a fost tradusa in peste 20 de luni si ca s-a vandut din timpul vietii si a dus-o bine.
Uitati detaliile aici:
http://mnlr.ro/case-memoriale/casa-memoriala-liviu-si-fanny-rebreanu/

Cand ajungi la interfon in fata cladirii ce gazduieste apartamentul de mai sus, pe stanga si dreapta usii 2 anunturi, unu e cel de sus, cel de al 2-lea e apartamentul Minulescu:
http://mnlr.ro/case-memoriale/casa-memoriala-ion-minulescu-claudia-millian/
Nu i-am citit opera, dar o sa, m-a convins.
Omul era un cuceritor, un aventurier, un don Juan, centrul atentiei, scria natural si rapid. A locuit aici cu familia, fetele erau talentate, tot artiste, va las sa descoperiti singuri cu ce se ocupau.
Sa vedeti ce tablouri, ce aer, ce balcon.

Ca sa concluzionez, cu 24 ron eu si un copilas am petrecut 3.5 ore de cultura in cele 2 apartamente si am plecat mult mai bogate.

La 70 km de Bucuresti si 1.5 ore cu masina (pt. ca stati minim 30 minute in vama) avem un parc natural superb ne numele lui Rusenski lom. Luati buletinul cu voi, treceti vama si luati rovinieta – 10 leva si pt. biserica va mai trebuie 5 leva de caciula.

Rusenski lom e un loc unde aveti un rausor, va puteti plimba, admira florile, peisajul.

Urcati la bisericile rupestre din Ivanovo:
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Bisericile_rupestre_de_la_Ivanovo, aici cheltuiti cei 5 leva mai sus mentionati. Sa vedeti priveliste, puctate incepand cu 1200, inaintea Sixtinei.

Apoi luati masina si foarte aproape gasiti fortareata medievala Cherven:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cherven_(fortress).

Spor si nu va opriti din descoperiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.