Zeul incaltamintei si razbunarea lui

Actiunea se petrece saptamana trecuta, vineri.
Plec de acasa cu o papornita de umar, un pachet in mana si o papornita in trotineta.

Copilul in trotineta.

Actiuni de facut: posta, cumparat vopsea, dus haine la reparat, dus incaltari la reparat, parc.

Plec la posta de vis-a-vis. Cum am mai scris, ies pe usa fleasca si pornesc la drum. Rezolv cu posta si pun pe “harti” adresa magazinului de vopsele si merg 550 m ca ajung la 100 m in spatele postei.
Ma tot gandeam ca de 7 ani am trecut pe acolo prin fata si n-am remarcat magazinul si la faptul ca harta m-a facut sa merg o strada, un rotund, sa ma intorc pe o strada paralela cu prima, sa fac la dreapta ca sa ajung de unde am plecat….
Mi-am zis ca “harti” m-a vazut masina si m-a pus a ocoli.
Acum, cand ma apucai sa scriu, intrai iar sa ma dumiresc, la fel imi da si acum…este o eroare, altfel nu stiu sa interpretez.

Vorbesc acolo cu portarul, aflu ca a inchis deja si plec. Ajung la semafor, la 20m de posta si vad ca fata isi pierduse o cizma.
O iau inapoi, trec de vopsele, merg pe aia de facusem la dreapta, pe paralela si tot asa, fac inapoi cam 500 m si gasesc cizma pusa de cineva pe un gardulet. Cand sa o incalt observ ca o pierduse pe a 2-a si incep iar mersul pe strazi – lunga, rotunda, paralela si tot asa in urletul copilului care se plictisise. In brate n-aveam loc, sistemul n-avusese loc sa-l iau, pe jos nu puteam s-o las in ciorap…

La a doua cizma am cautat vreo 400m si am gasit-o.

Eu cred ca incaltamintea copilului e reprezentata de zeul incaltamintei care se razbuna ca le calmam marfa o viata intreaga in picioare. Zeul alege bebelusii ca-s mai la indemana si neputinciosi in razbunare

Acum ca ma apucai de treaba, sa mai povestesc 2.

Anul trecut m-am dus si eu sa iau incaltari de copil, vad unele cu scris pe ele 3M, zic, asta e, dar totusi talpa era preaaa mare, dar ma calmez si mi zic – doar n-oi contrazice eu eticheta, si cumpar. 3M insemna altceva -protectie de nu stiu ce si 2 nu stiu cum.
Incaltarile alea, sa zicem ca i-ar veni acum, dar n-au talpa, erau gandite ca pt. bebelusi – deci de ce ai face incaltari de genul ala pt 2 ani cand copilul ar trebui sa fie static?

Si azi mi-am dat seama cum ma percepe pe mine copilul, am realizat cand am pus mana si am deschis un laptop si ea insista cu ta-ti, ta-ti, ta-ti!

Hai sa fim sanatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.