Abilitatea de a vorbi despre nimic

Sunt mai multe feluri, unu pe care-l ador si unu pe care-l urasc.
Adoratul – l-am descoperit in Franta, lin, curgator, lung, pornit din cele mai banale lucruri de la birou (cutia de ceai, paharul de apa etc). Ei se pornesc si vorbesc asa cu candoare de parca atunci descopera prima data lumea, obiectul. Am observat ca nu prea exista divagatii, toata lumea se concentreaza pe insignifiantul subiect si-i dau bataie. O placere sa asculti si sa te minunezi!

Partea mai putin amuzanta e cand “tara arde si baba se piaptana”. Cand exista abilitatea asta a unora de a-si ascunde incompetenta spunand nimic si vorbind despre o bifa 25 minute. Furtul asta de timp…
Daca trebuie sa te asculte cativa oameni divagatia e ca si cum arunci orele pe geam, ciopartesti timpul, il batjocoresti.
Sa luam practica – se deschide discutia vorbindu-se despre vreme – cel ce intreaba, nu e interesat catusi de putin de vremea ta si uneori unii chiar vorbesc 10 minute despre cum se unduiesc fulgii din cer in ritm de salsa pe pamantul arid de catva timp. Unei calamitati i-ar lua mai putin sa-si faca treaba.
Am mai vazut si cazuri in care oamenii-s capabili sa vorbeasca 1 ora despre un lucru care se face in 5 minute. Probabil lucrurile si firele din capul nostru-s asa diferite ca fac ca distanta si ingelegerea dintre noi sa fie si mai mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.