Nu stiu (continuare la “Cine suntem”). Helitropism. Fusta

Nu stiu

Nu stiu cum am uitat sa-i mentionez lipsa lui “Nu stiu”. De foarte multe ori am participat ce training-uri, sedinte, discutii amicale, dezbateri unde nu intelegeam lucruri, si intrebam. Uneori nu intelegeam mai multe si intrebam o data, de doua, de noua ori. Nu mai intreba nimeni. Ma frustram – ma’ dar chiar oi fi eu mai prostovana?

Cum ramaneam nelamurita, dupa eveniment, mai intrebam din tovarasii participanti. Aici mentionez mai multe categorii:

  • cei care raspundeau la altceva
  • cei care repetau intrebarea
  • cei care ziceau nu stiu, dar in cerc restrans.
    Alteori intreba moderatorul (pt. ca se prrsupunea ca audienta stia din moment ce nu nu stia) – si nu primea raspuns.

Eliminand “Nu stiu”-ul de lene, oamenii nu stiu de rusine. Daca nu stii n-ai de unde stii cat de complexa e intrebarea, daca ceilalti stiu, daca e banal si tu nu stii, daca trebuia sa stii etc si mai bine nu recunosti decat sa pari cum si esti.
Eu zic ca mai bine nu stii si inveti decat sa stii si sa nu stii.

Heliotropism

Treceam pe autostrada si ma uitam in gol. In gol, plin de floarea soarelui. Observ un lan cu palarioarele intinse spre Bucuresti. Si tot cautam in cap cuvantul “heliotropism” ca sa-mi explic directia si gestul lor. Nu trec 2 km si vad altele, dar nu vedeam galbenul. Ma’ ce naiba, zic! Ma uit si aveau palarioarele intoarse invers, stateau cu fundul la Bucuresti. N-am prea inteles. Ma uit inapoi. Intre ele un delusor de o schiopa. Nu stiu daca mi s-a parut, daca delusorul era, nu conteaza. Cert e ca erau intoarse diferit, adica – ce vedeau ele, cui se inchinau erau asa chestii diferite.

Oare realizam in asta viata cat de mult conteaza mediu, pozitionarea, unde rasari, de cine te inconjori, cine-s sunt vecinii, familia etc? Vrei nu vrei parte din noi e si “heliotropizare”, si atunci iti ramane sa te ajute hazardul sa sa nimeresti bine.

Fusta – poate fi inteles numai de femei

Avuserati momente cand totul mirosea urat?
Nu va mai placea parul (culoare, lungime, textura), nu va mai venea bine nimic, nu aveati haine, nu aveati bentite, nu aveati sandale, nu aveati pantofi, ce sa mai, mai ca n-aveati dupa ce bea apa si nu alta!

Aveati cumva burta, picioarele umflare, sanii mai spre stanga, ochii mai spre dreapta etc?

Fuserati cumva la cumparaturi intr-un moment ca cel de sus?
Cumva din motivele de mai sus nu cumpararati nimic… pt. ca nimic nu va venea, nici un material nu era bun, totul va statea rau etc?

Si va uitarati cumva in dulap si totul era negru si nimic nu putea fi pus in bagaj si tragand umeras dupa umeras spre stanga apare ea, florala semananand cu o fata de masa, lunga suficient, scurta la fel, stramta suficient, larga la fel, colorata incat sa poate fi purtata cu un maiou negru pe care il si aveai si de aici – parul iti sta bine, ai haine multe, viata e frumoasa, esti eleganta, inalta, simpatica etc?

Leave a Reply

Your email address will not be published.