Aceasta Romanie

Aceasta Romanie in care asa de multi tineri se chinuie sa aiba copii, in care natalitatea e atat de mica, in care primaria capitalei ofera bani pt. programe de fertilitate, tot aceasta tara lasa ca tinerii pe care-i avem sa fie ciopartiti de sisteme si de cate vreun psihopat. Aceasta tara…

Aceasta Romanie unde 112 te ia peste picior.

Aceasta Romanie unde, daca vezi o femeie intr-o masina mai acatarii, te intrebi de cat sex oral a practicat (asta e zicerea academica).

Aceasta Romanie unde tu spui ca esti legat si “profesionistii” iti spun “ramai acolo”.

Aceasta Romanie unde oamenii de la 112 primesc o adresa de pe o carte de vizita si nu se intreaba daca cartea aia e a proprietarului. Cine isi tine propria carte de vizita (doar 1) undeva intr-un garaj? Daca ne uitam in propriile noastre case, gasim cartile noastre de vizita sau carti de la diferiti furnizori de servicii? A fost persoana aia cautata pe internet?

Aceasta Romanie unde vorbesti in casa despre un produs nisat si ajungi la munca si iti apare pe calculator de munca reclama cu acel produs nu e capabila sa localizeze o casa?

Aceasta Romanie unde nu poate fi facut sa marturiseasca si n-a fost inca acuzat un psihopat care uita telefonul in camera cu victima si care pleaca sa ii cumpere crema de maini unei fete pe care o batuse? Cum? Adica o bate si o violeaza, dar se ingrijeste de mainile ei?

Aceasta Romania in care unii politisti sunt niste dumnezei, acesti dumnezei care trateaza cetateanul cu un ton de superioritate, zeflemea – ati observat cand te opresc in trafic – unii din ei se adreseaza la per-tu…pai cine esti tu ma, cetatene? Un rahat cu ochi, pe langa aceasta falnica institutie.
Cu cateva luni in luna m-a oprit unul in Romana ca trecusem pe rosu (nu trecusem) cu apelativul
“-Va grabiti undeva?” – i-am zis politicos sa-si masoare cuvintele; in 5 minute imi facea cu ochiul ca imi scrie un avertisment si pot pleca daca semnez in alb ca il scrie el ca “poate ma grabesc undeva”…
Omul are aceasta frica nejustificata de politie (probabil de pe vremea cand venea si-ti confisca purcelul, cazanul etc). Aud maturi, in masina fiind, avertizand soferul…politia!
Va dati seama unde traim…unde zeflemeaua pluteste peste noi si-ti e frica de ala care e platit sa te ajute. Eeee, iti ramane ruga, sa nu ti se intample tie sau celor din jur!

Aceasta Romanie in care starea de voma pe care o am de cateva zile fu aplificata cand auzii ca cei de la sistemul de urgenta au sunat de cateva ori inapoi, parca era dupa o prima cearta intre indragostiti si insista pana ajungea cu buchetul de flori la poarta.

Aceasta Romanie unde ar trebui sa ne incante pe noi cetatenii ca pica 5, 7, 3 ciurucuri si 2, 3 de la varf?
Aia de la varf se intorc pe alte functii si aia de jos se apuca de baut sau se reprofileaza. Si cu ce ajuta societatea?

Aceasta Romanie unde ajungi greu-greu-greu-greu si stai si te uiti “ca vitelul la poarta noua”…

Aceasta Romanie unde te socheaza abilitatea unora, ma uitam la stiri si intreaba moderatoarea despre crime si un om reusi ca din a 2-a propozitie sa vorbeasca despre alegeri si partide si cum ei sunt cei mai cei…

Aceasta Romanie unde avem prea multe farmacii pt. ca ne prea doare si imbatranim mult mai devreme. Ni se ia si pofta de viata.

Aceasta Romanie unde daca pica cineva pe strada nu te duci sa il ajuti gandindu-te ca e baut sau de frica sa nu fi acuzat de ceva.

Aceasta Romanie unde batranii sunt batjocoriti si prin pensie si prin atitudinea societatii fata de ei

Aceasta Romanie plina de alcool si de oameni fara dinti (din lipsuri).

Aceasta Romanie unde foarte multi nu stiu cum sa se pensioneze anticipat si foarte multi cum sa se folileze de la plata impozitelor.

Aceasta Romanie unde fetele bisericesti asteapta sa fie “invitate” sa faca slujbe la tragedii precum Colectiv.

Aceasta Romanie unde si daca esti al 7-lea grad de rudenie cu o persoana sus-pusa (functie publica) si o invoci, multi pleaca capul si uita ca ai condus cu viteza, ai injuriat pe cineva etc.

Aceasta Romanie unde educatoarele, profesorii si alte cadre bat copiii de-i zvanta.

Aceasta Romanie in care in lunile in care mi se vedea burta (vreo 4-5 la numar) 2 persoane mi-au dat prioritate (o doamna de la posta mi-a zis ca e dreptul meu legal, nu stiu, nu am studiat si un baiat care avea un handicap).
In aceasta situatie fiind, a trebuit sa stau 4 ore la administratia fiscala sa scot o fisa ca nu am datorii la stat, erau zeci de oameni la cozi. M-au plimbat la 5 ghisee ca la ultimul sa-mi zica, de ce n-ati spus ca sunteti gravida…

Aceasta Romanie unde ajungi cu nou-nascutul la primarie sa ii faci certificat de nastere cu cateva minute inainte de inchidere si te umileste o mizerie de femeie. Te adresezi colegului cu lacrimi in ochi, doar-doar ai rezolva cazul, si mizeria care se uitase la acte ii zice – a venit la noi si tarziu si nemaritata (trebuia complatata o declaratie in plus).

Aceasta Romanie unde te internezi cu o boala si, daca nu mori, pleci cu mai multe inapoi.

Aceasta Romanie plina de botox si silicon.

Aceasta Romanie unde esti calcat pe verde (cel de la pietoni).

Aceasta Romanie unde in orasele mici majoritatea “bogatanilor” sunt persoane care ocupa functii publice.

Aceasta Romanie unde esti agresat verbal pe casa scarii, la magazin, pe strada si unde nu te astepti.

Aceasta Romanie unde ii uram pe unguri, moldoveni (cei de peste Prut) tigani, si nu, nu ne e de ajuns si incepem si cu interiorul: olteni, ardeleni etc.

Aceasta Romanie in care se pleaca necontenit si nu ne pasa, ba le blocam si dreptul de a vota.

Aceasta Romanie unde un politician ascundea tablouri si arta in peretii casei…

Cand tara nu iti mai e potrivita

De curand la un restaurant ne a servit un indian, cred. De aici m-am gandit fix la urmatorul lucru…
cand tara nu ti mai e potrivita pleci, te duci la altii, in majoritatea cazurilor, mai ales a oamenilor mai in varsta, faci meserii sub pregatirea ta, dar castigi decent, nu te simti umilit…ajuti si apropiatii ca sa aiba un trai decent.
Si tara asta nu-ti mai e potrivita, si nu mai e potrivita nici multora care raman, dar au o viata buna si traiesc intr-o bula creata sa poata rezista.
Si cand mai scot capul vad unde suntem, nu citim, nu ne spalam, n-avem empatie, crapam de invidie, respiram rautate, ne batem nevestele, ne uitam cum sa castigam necinstit si lasam copii sa moara…

0 Replies to “Aceasta Romanie”

Leave a Reply

Your email address will not be published.