Poveste de craciun – scrisa de Mara PURICE, decembrie 2019

A fost odata ca niciodata, un spirit. Spiritul cel mai minunat dintre toate spiritele. Spiritul care aduce zambete pe fetele copiilor. Acest spirit este chiar spiritul Craciunului. Nimeni altul decat dragul de Mos Craciun. Stiti probabil ca jucariile de Craciun se fac la Fabrica lui Mos Craciun, dar nu stiti cum se produc.

Sa incepem cu inceputul. In fabrica lucreaza creaturi minunate: elfi, sirene, vrajitoare, vrajitori, goblini, Craciunite, doamna Craciun, alte spirite bune, creaturi magice minunate si, desigur, Mos Craciun. Exista o clepsidra de “fericire”, de acolo cade in boluri fericire, asadar, toate jucariile au la baza o anumita cantitate de fericire . Zanele se ocupa cu punerea fericirii in boluri . Bolurile cu fericire sunt duse de Craciunite la “stabilirea formei”. In aceasta procedura goblinii stabilesc, ce jucarie va deveni fiecare bol, cu praful magic de fericire. Dupa “stabilirea formei”, bolurile cu praful magic de fericire sunt duse la vrajitoare pentru ca acestea sa picure din baghetele lor culorile jucariei respective. Craciunitele duc bolurile colorate cu fericire la sirene si acestea le scufunda pe fundul marii pana sunt scoase ca sa le transforme in jucarii. In acest timp sirenele canta pentru a tine fericirea proaspata. Cand fericirea clocoteste in boluri datorita cantecelor sirenelor, bolurile sunt scoase gata sa devina jucarii. Sunt duse de Craciunite in fabrica lui Mos Craciun (sediul de finisare) unde elfii transforma fericirea in jucarii. “Aparatul de creat” incepe sa lucreza si pe o parte se toarna fericire si pe alta se scoate jucaria. Exista un aparat de creat pentru fiecare culoare posibila. Jucariile sunt duse de Craciunite la impachetat. Le impacheteaza creaturile magice si spiritele bune. Dupa ce jucariile sunt impachetate sunt duse de catre Craciunite in depozit si se asteapta sa fie livrate de Craciun.
Probabil va intrebati de unde atata fericire pentru atatea jucarii. Pai de unde??? De la voi, copii!!! Voi sunteti veseli si asa se produc jucariile. Mos Craciun va face fericiti si voi transmiteti fericirea pentru a putea fi facute jucariile. Este un ajutor reciproc !!

Intr-o zi ploioasa de septembrie armonia a fost oprita la fabrica lui Mos Craciun. Nu mai era fericire. Mos Craciun i-a adunat pe toti lucratorii fabricii in sala cea mare si le-a zis:

 • Suntem in stare de alerta!!! Nu mai avem fericire !!! Spiritele rele s-au unit intr-un spirit XXL malefic !!! Avem o singura solutie daca vrem sa mai avem Craciun anul acesta!!! Stim cu totii ce-i face foarte fericiti pe copii!!! CRACIUNUL!!!
 • Dar Craciunul vine peste trei luni, zise doamna Craciun!
 • V-om aduce Craciunul in septembrie! Este singura solutie. Asa ca incarcati jucariile care sunt gata si la drum. Elfii, zinele, vrajitoarele si sirenele sa vina cu mine. Ei sunt incredintati sa vegheze visele copiilor. Haideti!!!
 • Dar nu putem lua sania! Nu este zapada!
 • Atunci vom lua “Aparatul de zbor pentru ierni nefriguroase”. Toti se grabira spre aparat . Goblonii au adus cat au putut de repede cadourile care erau gata. Zanele s-au indreptat spre vazduh, vrajitoarele se urcau pe maturi iar sirenele plonjara in apa. Toti se indreptau spre primul oras vizitat, Londra.
  Mergeau lin prin cerul cetos cand Spiritul Malefic a aparut in fata A.Z.P.I.N. ( Aparatul de zbor pentru ierni nefriguroase) si a zis :
 • N-am sa te las sa readuci fericirea. Lumea va trai in haos de acum incolo!! Ha, ha !!!
  Mos Craciun era pregatit. Fara sa zica nimic, a sarit din A.Z.P.I.N spre pamant. Elfii au sarit pe Spiritul Malefic toti pentru a-l opri sa vada unde se duce Mos Craciun.
  Cand a ajuns pe Pamant era ingrijorat. Degeaba scapase de Spiritul Malefic daca nu avea cadouri. Dar nu avea sa se duca la copii cu mana goala. In dreapta lui auzi un glascior :
 • Esti Mos Craciun! Tu imi aduci in fiecare an cadouri! Ce cauti in septembrie??? zise fetita din spatele lui.
  Mos Craciun se intoarse si vazu o fata cu ochi patrunzatori, albastri. Un par roscat si nearanjat. Purta niste haine saracacioase. Din cap pana in picioare era plina de murdarie. Era desculta in acea ploaie torentiala. Mos Craciun o cunostea. Fetita se numea Belatrix Lestronge. Era orfana si traia pe strazile Londrei.
 • Salut, Bella ! zise Mos Craciun. Sunt bucuros de intalnire dar nu stiu cum m-ai putea ajuta, desi esti foarte perspicace. Aceasta problema este una mai grea decat cele de mate!
 • Mi-o poti spune?? Poate te pot ajuta!
 • Fie! ofta Mos Craciun. Spiritele rele s-au unit intr-unul singur, XXL Malefic. Planul meu era sa aduc Craciunul in septembrie, dar sunt departe de toti lucratorii mei si nu stiu ce sa fac! zise Mos Craciun rusinat.
  Bellatrix privi visatoare spre cer dupa care ii aparu un zambet pe fata si zise ghidusa:
 • Stiu! Ai zis ca esti departe de toti lucratorii tai, dar prietenii mei din Londra ar fi dispusi sa va ajute in orice moment. Daca trimitit scrisori tuturor copiilor ca sa-i anunti de situatie si sa le spui sa stea veseli deoarece noi planificam un Craciun adevarat in noiembrie. Spune-le sa stea linistiti si sa se bucure de fiecare clipa. Desigur, le poti spuune ca vei veni ziua in noiembrie si ca te vor putea vedea. Daca ai vrea, desigur!
 • Asta e o idee stralucita, geniala. O voi pune imediat in practica. Eu le voi livra pentru ca sunt un spirit. Dar cine le va scrie???
 • Eu si prietenii mei! Cu ceva noroc terminam pana in zori dar trebuie sa ne apucam acum!
 • O.K., cheama-ti prietenii si apucati-va de lucru. Pentru Craciun!
  Atunci cand a rasarit soarele toate scrisorile erau livrate. Bellatrix si prietenii sai au reusit.
  In zori Mos Craciun le zise:
 • Puteti veni cu mine in Laponia daca vreti.
 • Am fi onorati! au spus copiii intr-un glas.
  Asa pornira cu totii spre Laponia unde au fost intampinati ca niste eroi. Bellatrix si prietenii ei au devenit cele mai de nadejde ajutoare ale mosului. Craciunul a dainuit pana la adanci batraneti.

…si am incalecat pe o capsuna si v-am spus o mare minciuna!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.